kaartverkoop

Transformatie-Lab

Het Transformatie-Lab is een initiatief van De Plaats, orkest de ereprijs en ArtEZ om in Arnhem een plek te creëren waar plaats is voor onderzoek op het gebied van hedendaagse muziek, theater en muziektheater. Het Transformatie-Lab opent 10 x per jaar op elke eerste zaterdagnamiddag van de maand haar deuren voor makers, jonge honden en oude rotten op zoek naar nieuwe wegen in hun beroepspraktijk én publiek dat daar nieuwsgierig naar is. De komende editie is op 7 april.

Wat kunt u verwachten: 

Te gast zijn allereerst kunstenaar Sjoerd Schwibettus en componist Jaap Berends. Al 30 jaar ontwikkelt Sjoerd vele initiatieven op het gebied van mime, bewegingstheater en educatie. Voor dit Transformatie-lab onderzoekt hij de expressieve mogelijkheden van onze ruggengraat. U zult getuige zijn van zogenaamde ‘ruggengraat conversaties’. De rug van de performer die met u, het publiek, een gesprek aangaat. Samen met componist Jaap Berends voerde Sjoerd in 2017 al een proeve uit met dansers, mimers en een ensemble van snaarinstrumenten. Dit keer werken ze onder begeleiding van orkest de ereprijs.

Maar dat is nog niet alles. Marieke Sytema, student compositie op ArtEZ Zwolle, brengt haar afstudeerproject Pamflet:Onzin ten gehore. Het is een compositie voor spreker, dirigent en de aanwezige groep musici. In het stuk is er een voortdurende discussie tussen de dirigent en de spreker. Daar waar de spreker zijn mening uit door middel van tekst, laat de dirigent van zich horen door het geven van muzikale gebaren aan zijn musici.

De volgende data van Het Transformatie-Lab in 2018 zijn: 2/6, 7/9, 6/10 en 3/11.
Nieuwsgierig geworden? Van 16.30 – 17.30 bent u van harte welkom in De Transformatie-Plaats op de van Oldenbarneveldtstraat 94-15. Entree is gratis.

Het Transformatie-Lab sluit in tijd en programmering aan bij Pulse, een maandelijkse beeldende kunst tentoonstelling op locatie in een andere hoek van het Transformatie gebouw. 

Wilt u op de hoogte blijven van Het Transformatie-Lab of wilt u reserveren? Meld u aan via onderstaand formulier.