De rode bloem

Muziektheaterkoor De Plaats presenteert De Rode Bloem (een muziektheater bewerking van Garsjin’s novelle De Rode Bloem).

Het muziektheaterkoor is een nieuw initiatief van De Plaats. In dit koor wordt sinds maart 2016 elke dinsdagavond gewerkt aan de muziektheatrale zeggingskracht van koormuziek en de ensceneringsmogelijkheden van een koor. Het koor bestaat op dit moment uit 26 zangers. Het muziektheaterkoor is een projectkoor; je kunt je per half jaar inschrijven. In dit half jaar wordt gewerkt aan een combinatie van eigen werk en presentaties én de medewerking aan bestaande muziektheaterprojecten (op locatie) van De Plaats.

De rode roos 02 De rode roos 03

Het muziektheaterkoor presenteert zich voor het eerst aan het publiek met de muzikale vertelling De Rode Bloem; een verhaal over het troebele verschil tussen waan en werkelijkheid. Het verhaal vertelt de geschiedenis van een krankzinnige die gelooft dat met het verdwijnen van drie rode bloemen die bloeien in de tuin van een krankzinnigenkliniek, alle kwaad uit de wereld verdwenen zal zijn. Ook al wordt het plukken van deze drie rode bloemen zijn eigen dood. Het verhaal wordt, behalve door de tekst van de Russische schrijver Garsjin, gedragen door prachtige Russische koormuziek van onder andere Tsjaikovski en Sjostakovitsj.
Tekst en koormuziek lopen in deze enscenering steeds in elkaar over. Een verrassende muziektheater belevenis!

Komt dat zien! Komt dat luisteren!
Muzikale leiding: Lucas Wiegerink
Spelbegeleiding en verteller: Robert van Leeuwen
Regie adviezen: Albert Hoex

Zondag 10 juli om 13.30 uur én 16.00 uur.
De Transformatie-Plaats, Van Oldenbarneveldtstraat 94-15
Toegang € 7,50 euro.

De rode roos 04 De rode roos 05 De rode roos 10