de plaats

Transformatie-Lab

Het Transformatie-Lab is een nieuw initiatief van De Plaats, orkest de ereprijs en ArtEZ om in Arnhem een plek te creëren waar plaats is voor onderzoek op het gebied van hedendaagse muziek, theater en muziektheater. Het Transformatie-Lab opent 10 x per jaar op elke eerste zaterdagnamiddag van de maand tussen 16.30 uur en 17.30 uur haar deuren voor makers, jonge honden en oude rotten op zoek naar nieuwe wegen in hun beroepspraktijk én publiek dat daar nieuwsgierig naar is. Experiment, verse noten, nieuwe teksten, achtergrondgesprekken en een open dialoog met het publiek. Het Transformatie-Lab vindt plaats in de Transformatie-Plaats, het huistheater van muziektheatergezelschap De Plaats, met orkest de ereprijs als huisorkest. Entree gratis, goed gesprek en betaalde borrel toe.

Wil jij op een zaterdag getuige zijn? Mail dan naar lise_lottkok@theaterdeplaats.nl. Dan houden wij je van maand tot maand op de hoogte van het actuele programma.

Op 7 oktober vindt de 3e editie van Het Transformatie-Lab plaats. Van 16.30 – 17.30 bent u van harte welkom in de Transformatie-Plaats op de van Oldenbarneveldtstraat 94-15

Zoals altijd beginnen we met onze openingstune Annoyed Art van Michiel Braam.
Daarna zal schrijver en regisseur Albert Hoex geïnterviewd worden over zijn plannen rondom de Stadsopera die in 2018 ter ere van het 20-jarig bestaan van de Plaats gemaakt zal worden.
Samen met actrice Laurien van Rijswijk en de ereprijs zal hij ons middels een open repetitie laten zien welke kant het uit kan gaan met het stuk. De opera bestaat uit drie delen: Dag, Nacht en Blauw uur. Het deel Blauw Uur is een tekst waarbij ook sprake is van de dageraad en de muzikale verbeelding daarvan. Andries van Rossum zal dat stuk gaan componeren en heeft voor deze dag al een kleine aanzet gemaakt.
Na deze theaterpreview zullen we gaan kijken maar vooral luisteren naar de ereprijs in combinatie met pop/soul/jazz zangeres Vera Westera. Vera studeerde in 1998 af aan het conservatorium in Arnhem. Ze is een veelzijdig zangeres. Haar veelzijdigheid brengt met zich mee dat ze voor de meest uiteenlopende bands en projecten wordt gevraagd. Zo zong ze in de popgroep B1, zingt ze bij het akoestisch ensemble Biyuya van componist/gitarist/arrangeur/producent Bojan Vuletic. Tevens was ze leadzangers bij de Groove Troopers van Martin Fondse, met wie ze in 2003 haar debuut maakte op het North Sea Jazz Festival in Den Haag, gevolgd door een klein tournee door Zuid-Afrika in 2004. Verder speelt en werkt ze onder andere samen met pianist Maurits Fondse en producer Tom van Beers.

Nieuwsgierig? Kom langs in ons theater op 7 oktober. Entree is gratis.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden mail dit dan naar lise_lottkok@theaterdeplaats.nl.