1000 kraanvogels (8+)

1000 Kraanvogels gaat over kinderen die de wereld veranderen. Over Kesz uit de Filipijnen, die begon met het uitdelen van plastic slippers aan kinderen op de vuilnisbelt en uiteindelijk De Internationale Kindervredesprijs won. Over Malala, het Pakistaanse meisje dat strijdt voor het recht van meisjes op onderwijs. Mohammed, die op zijn achtste zijn eerste schooltje startte in een Syrisch vluchtelingenkamp. Wisten zij waar ze aan begonnen? Nee. Maar van het een kwam het ander. Ook kinderen veranderen de wereld. Altijd. Overal. Daarom deze ode.

De titel 1000 kraanvogels is ontleend aan het verhaal van het Japanse meisje Sadako Sasaki. Zij was één van de vele kinderen die stierf aan de gevolgen van de atoombom op Hiroshima (1945). Vlak voor haar dood vouwde zij 1000 kraanvogels omdat een oude Japanse wijsheid vertelt dat iemand dan een wens mag doen. Ieder jaar op de dag dat de bom viel vouwen alle kinderen in alle Japanse scholen 1000 kraanvogels. Met eenzelfde wens: nooit meer een ‘Pika Don’. 

Regie: Lise-Lott Kok
Tekst: Albert Hoex
Spelers: Mirthe Dokter, Osvaldo Gurgel Armando, Barry Emond
Muzikanten: Sarah Walder (Cello), Mhamad Alissa (Oed) en Monique Verhoeven (Accordeon)
Koor: Het WereldvrouwenKoor o.l.v. Monique Verhoeven
Kostuums: Femke Ratering
Illustraties: Mirthe Dokter
Productie: Job Leseman

De voorstelling duurt 65 minuten.
De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Wanneer
De voorstelling speelt in maart en mei op verschillende festivals in Gelderland. De speeldata en plekken worden hier binnenkort vermeld.

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek: Kinderen die de wereld hebben veranderd. Dit boek is verschenen op 20 november 2014, de 25-ste verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag en is nog steeds te bestellen:
http://www.pixelperfectpublications.com/kinderen.php