kaartverkoop

Meiprogramma 2018

De Plaats speelt in de eerste week van mei twee voorstellingen die in het teken staan van de dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

In samenwerking met Theater Na de Dam speelt De Plaats met Arnhemse jongeren verhalen van oude Arnhemmers die zelf nog getuige waren van de Arnhemse oorlogsbelevenissen. In 2018 wordt deze voorstelling gemaakt op locaties rondom de Walburgiskerk in hartje Arnhem, in samenwerking met kinderen van De Binnenstadschool, BinnenstadsKoor Arnhem en de bewoners van het verzorgingstehuis Kohnstamm om de hoek.

 

In De Transformatie-Plaats wordt de voorstelling Oude mensen begrijpen niks van oorlog gespeeld. Een voorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar die wil weten hoe het komt dat de oorlog in de wereld is gekomen. En erger, nog steeds is. En nog erger, altijd zal komen. Of  niet? Is het mogelijk het noodlot dat oorlog heet in eigen hand te nemen? Er een einde aan te maken? Aan de hand van een spel met een klassieke Griekse Tragedie gaan twee jonge acteurs in de voorstelling op zoek naar hoe te ontsnappen aan de onafwendbaarheid van het lot.

Tekst: Celine Hoex en Albert Hoex
Regie: Celine Hoex
Spelers: nnb