Oude mensen begrijpen niks van oorlog (9+)

Op vrijdag 21 september vindt voor de tweede keer Theater Na de Brug plaats: een verdiepend programma na de officiële herdenking en de Bridge to Liberation Experience. Het programma bestaat uit voorstellingen die verschillende aspecten van oorlog en vrede belichten en vindt plaats op meerdere plekken in Arnhem. In Stadstheater Arnhem speelt Muziektheater De Plaats de voorstelling Oude mensen begrijpen niks van oorlog.

“Ik ben elf. Ik zou kunnen zeggen: ik begrijp niks van oorlog. Ik zou ook kunnen zeggen: misschien begrijpen oude mensen niks van oorlog. Omdat ze niet meer weten hoe het is om onschuldig te zijn.” 

Een voorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar die wil weten hoe het komt dat de oorlog in de wereld is gekomen. En erger, nog steeds is. En nog erger, altijd zal komen. Of  niet? Is het mogelijk het noodlot dat oorlog heet in eigen hand te nemen? Er een einde aan te maken? Aan de hand van een spel met een klassieke Griekse Tragedie gaan twee jonge acteurs op zoek naar hoe te ontsnappen aan de onafwendbaarheid van het lot.

Tekst: Celine en Albert Hoex.
Regie: Celine Hoex.
Spel: Marike van Weelden, Lina Bravo Rebolledo en Brent de Vries.
Voorstelling: Vrijdag 21 september om 22.15, Stadstheater Arnhem.

Bekijk hier het volledige programma van Theater Na de Brug.

De voorstelling speelt in dezelfde week ook in ons eigen huistheater De Transformatie-Plaats.
Voorstellingen:
Woensdag 19 en donderdag 20 september om 19.30, De Transformatie-Plaats, Van Oldenbarneveldtstraat 94-15 in Arnhem.
Kaarten:
De Transformatie-Plaats:  € 10,- / € 7,50 (jongeren t/m 16 jaar of CJP). GelrePasprijzen: € 5,- / € 2,50 (t/m 16 jaar).