kaartverkoop

Arnhemse Uitnacht

Op vrijdag 26 januari 2018 presenteren ruim vijftig culturele instellingen, organisaties en kunstenaars zich op diverse locaties in de Arnhemse binnenstad. Het publiek kan de hele avond èn nacht geheel gratis talloze optredens, acts en programma’s bijwonen. Ook wij doen mee!

De grande publieksopening om 17.00 op het Bartokplein bij het Feestaardvarken wordt door ons geproduceerd. Aansluitend gaat de culturele nieuwjaarsreceptie van start. Iedereen die zich verbonden voelt met kunst en cultuur in Arnhem is welkom om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden met een stevige winterse hap die een goede basis legt voor een avond vol culturele verrassingen.

Vervolgens waaiert het publiek uit naar de deelnemende cultuurhuizen. Grote en kleine culturele instellingen en organisaties èn professionele en vrijetijd beoefenaars van de kunsten laten op verschillende plekken in de binnenstad zien wat ze in huis hebben.Tot diep in de nacht wordt er een divers programma geboden.

Albert Hoex, artistiek leider van De Plaats, speelt in het ArtEZ pand aan de Kortestraat de voorstelling Over de geboorte van de Nacht. Een poëtische én humoristische vertelvoorstelling gebaseerd op scheppingsmythes uit alle hoeken en gaten van de wereld. Over hoe lang geleden de nacht ooit ten tonele verscheen en nooit meer verdween. En hoe het zo gekomen is dat we in Arnhem in 2018 de eerste Arnhemse Uitnacht vieren…
Duur: 15 minuten.
Aanvang: 19.00 /20.00/ 21.00/ 22.00/23.00 uur.
Locatie: Kortestraat, Arnhem

De Arnhemse Uitnacht wordt mede mogelijk gemaakt door deelname van diverse culturele instellingen en door financiële bijdragen van onder andere: Gemeente Arnhem, Vrienden van Theater, Arnhem Ambassadeurs en Binnenstad Arnhem.

Het complete programma is te vinden op arnhemseuitnacht.nl. Ook is er een Facebookpagina.