De drie programma’s

De Plaats heeft haar werk ondergebracht in drie programma’s:

1. Educatie en wijktheaterprojecten
2. Avontuurlijke locatievoorstellingen
3. De Transformatie-Plaats voorstellingen in het eigen theater

Educatie en wijktheaterprojecten
Het educatieprogramma bestaat uit de Lievelingsplek projecten in het primair onderwijs. De wijktheaterprojecten zijn en worden in diverse wijken van Arnhem uitgevoerd in nauwe samenwerking met Kunstbedrijf Arnhem, het wijkbestuur, wijkbewoners en vele andere partners die we in de wijk ontmoeten.

Avontuurlijke locatievoorstellingen
In haar grote locatievoorstellingen neemt De Plaats het publiek mee op expeditie langs bijzondere landschappen en betekenisvolle gebouwen. Voor even transformeren deze plekken tot tijdelijk theater. De Ooij, ArnhemCS, de Zwital-fabriek in Apeldoorn, park Zypendaal: dit is slechts een greep uit de vele locaties die we hebben aangedaan. De voorstellingen komen tot stand in nauwe samenwerking met een grote cast aan professionals en amateurgroepen uit de omgeving.

De Transformatie-Plaats voorstellingen in het eigen theater
In haar eigen theater De Transformatie-Plaats maakt De Plaats werelds muziektheater over wereldse zaken uitgevoerd door een wereldse cast. Klein gemonteerde voorstellingen, uitgevoerd door een diverse cast van professionele uitvoerend kunstenaars op het gebied van muziektheater.

Foto’s: Frits Weener, Jan Dijkerman, Debby Gosselink, Mirthe Dokter, Babette Meijers e.a.