De Transformatie-Plaats

De Transformatie-Plaats, huis voor theater en muziek
De Transformatie-Plaats is het nieuwe onderkomen van De Plaats aan de van Oldenbarneveldtstraat 94-15 in Arnhem.
Het industriële complex is de oude gasfabriek van Arnhem; de Transformatie. Tegenwoordig huisvest het gebouw 70 beeldend kunstenaars en wordt er gewerkt aan een plek voor de podiumkunsten, de Transformatie-Plaats; huis voor theater en muziek.

De Transformatie-Plaats bestaat uit een kantoor, een foyer, een eetkeuken en een repetitie- annex theaterzaal van 180 m2 .
De Plaats wil op deze plek samenwerken met partners op het gebied van theater, muziek en muziektheater. Een plek om te onderzoeken, te studeren, te repeteren en voorstellingen te tonen.

De Plaats brengt in de Transformatie-Plaats in de korte vakanties originele muziektheater familievoorstellingen.

DP_JIDK_A6 flyer_2C_001Met De jongen in de koffer (9+) start De Plaats in haar eigen theater de Transformatie-Plaats in 2016 een serie voorstellingen over wereldse zaken uitgevoerd door een wereldse cast. Voor iedereen, jong en oud samen, die wil weten hoe de wereld in elkaar steekt. Met het theater als toverdoos om dat wat veraf lijkt van dichtbij mee te kunnen maken.
Anne Frank
Actrice Sabine van Boven bewerkte het dagboek van Anne Frank tot een monoloog waarin zij vertelt over de ruim twee jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op indringende wijze wordt het publiek meegenomen in een wereld vol angst, hoop, dromen, verliefdheid, woede en verdriet.
De monoloog is gemaakt in opdracht van Scholengemeenschap Het Rhedens te Dieren en is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar.
foto-oersoepOersoep
22 t/m 30 december 2016

Daarnaast zullen er in de loop van het jaar diverse concerten en optredens van onze partners te zien zijn.
Voor een actueel overzicht van het programma van de Transformatie-Plaats raadpleeg onze website.

Op de hoogte blijven van het programma?
Vul hier het formulier in.

Te huur
De Transformatie-Plaats is ook te huur. Interesse? info@theaterdeplaats.nl

Routebeschrijving
Ons theater ligt nabij het centrum van Arnhem en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Let op: rondom de Transformatie-Plaats is het betaald parkeren!

De Transformatie-Plaats is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Station Arnhem Centraal, loopt u bovendien binnen een kwartier naar De Transformatie-Plaats.

Plan je route naar de Transformatie-Plaats met GoogleMaps.