kaartverkoop

Prateur

In de zomer van 2010 schreef De Plaats in het kader van “Het beste van twee werelden” van het Fonds voor Cultuurparticipatie haar plan Prateur 2011 t/m 2013. Voor dit programma werden culture instellingen in Nederland opgeroepen plannen in te dienen voor meerjarige en vernieuwende programma’s waarin profs en amateurs in de kunsten samenwerken en van elkaar leren. De Plaats maakte in die zomer Eiland Batouwe. Een voorstelling waarin we werkten met een cast van zestien professionele uitvoerend kunstenaars en driehonderdtwintig amateurkunstenaars. Eiland Batouwe was de opvolger van de serie Ommetje Arnhem (2008 t/m 2010). Voorstellingen waarin De Plaats de samenwerking tussen profs en amateurs opzette, verkende en verdiepte. Al met al: reden om een nieuw plan te schrijven. Prateur 2011 t/m 2013 werd gehonoreerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het NFPK+, VSB en Provincie Gelderland.

De Plaats werkt in Prateur aan nieuwe mogelijkheden voor profs en amateurs in de kunsten om samen te werken en van elkaar te leren. En dat doen we onder het motto: de praktijk is de beste leerschool. Dus maken we met elkaar originele en enerverende muziektheatervoorstellingen op locaties.
In september 2011 startte De Plaats met succes haar nieuwe serie met de voorstelling Prateur 2011: zes scheppingsverhalen geënsceneerd in het centrum van de stad Arnhem. “Een prachtige mix van theatersferen en stijlen.” In 2012 vervolgen we onze weg met verhalen over herschepping. Verhalen tussen afbraak en opbouw geënsceneerd op twaalf locaties in het Arnhemse herscheppingsgebied bij uitstek: Rijnboog.
Prateur 2012 in Rijnboog