Transformatie Lab

Experiment, verse noten, net geschreven teksten, verrassende ontmoetingen en een open dialoog met het publiek. Dát zijn de uitgangspunten van Het Transformatie Lab: een plek voor onderzoek op het gebied van muziektheater. Elke eerste zaterdagnamiddag van de maand opent het lab haar deuren voor makers, jonge honden en oude rotten, op zoek naar nieuwe wegen in hun beroepspraktijk én publiek dat daar nieuwsgierig naar is. De volgende editie is op 2 maart 2019.

Dit keer voeren vaste componist van De Plaats Lucas Wiegerink en danseres Julie Kurris de bijzondere performance In Dorso op. Julie Kurris is afgestudeerd aan TIME Master Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en legt zich toe op performancekunst. In Dorso viert de complexiteit van het lichaam: “Ons lichaam is een bewegend landschap. Een wereld van geluid komt aan de oppervlakte. De rug als landschap creëert een uniek geluid en zingt een lied. Wat ligt erachter verborgen?”

Maar dat is niet alles! Een andere bekende komt op bezoek: acteur en zanger Peter Hendriks. Je kent hem als de boer uit onze voorstelling De verhalen van de Ooij en als vader in de reprise van Oersoep. Nu komt hij met een programma bomvol liedjes van zijn muzikale alter ego Carlo Lammers. Carlo is drie jaar geleden gestart met het maken van halve-minuut-liedjes oftewel ‘ultrakorte liedjes’. Een aantal hiervan speelt hij zaterdag!

Nieuwsgierig? Kom langs! 

Van 16.30 – 17.30 bent u van harte welkom in De Transformatie-Plaats op de van Oldenbarneveldtstraat 94-15. Entree is gratis. De komende edities zijn op 6 april en 1 juni.

Het Transformatie Lab sluit in tijd en programmering aan bij Pulse, een maandelijkse beeldende kunst tentoonstelling op locatie in een andere hoek van het Transformatie gebouw. 

Wilt u op de hoogte blijven van Het Transformatie Lab of wilt u reserveren? Meld u aan via onderstaand formulier.