Transformatie Lab

Experiment, verse noten, net geschreven teksten, verrassende ontmoetingen en een open dialoog met het publiek. Dát zijn de uitgangspunten van Het Transformatie Lab: een plek voor onderzoek op het gebied van muziektheater. De volgende editie is op 6 april 2019, dit keer in samenwerking met ArtEZ.

Studenten van de opleiding Docent Theater en Compositie voor Film en Theater werkten in november drie dagen lang gezamenlijk aan het bedenken, maken en tonen van een muziektheaterscène. Voor dit lab geven ze, in samenwerking met orkest de ereprijs, een vervolg aan deze onderzoeken.

Mike Meurs maakte samen met een regisseur het stuk Suicide. Gefascineerd door een krantenbericht rondom het thema zelfmoord ging de regisseur op zoek naar teksten uit de theaterliteratuur. Mike schreef een bijpassende compositie, die hij voor dit lab uitwerkt tot een muziekstuk voor het volledige orkest de ereprijs.

Maike Androsch raakte in gesprek met regisseur Timo Fluitsma. Zijn interesse ligt sterk bij performance-kunst. Samen met Timo en zijn acteurs zocht hij naar de juiste toon voor het muziektheaterstuk. De resultaten hiervan hoor je zaterdag.

Stephan Werner maakte een theaterscène met Trance muziek als drijfveer. Voor dit lab onderzoekt hij of een volledig orkest, zonder allerlei technische toevoegingen, toch Trance muziek kan maken.

Nieuwsgierig? Kom langs! 

Van 16.30 – 17.30 ben je van harte welkom in De Transformatie Plaats op de van Oldenbarneveldtstraat 94-15. Entree is gratis. De komende editie is op 1 juni.

Het Transformatie Lab sluit in tijd en programmering aan bij Pulse, een maandelijkse beeldende kunst tentoonstelling op locatie in een andere hoek van het Transformatie gebouw.