kaartverkoop

Transformatie-Lab

Het Transformatie-Lab is een initiatief van De Plaats, orkest de ereprijs en ArtEZ om in Arnhem een plek te creëren waar plaats is voor onderzoek op het gebied van hedendaagse muziek, theater en muziektheater. Het Transformatie-Lab opent 10 x per jaar op elke eerste zaterdagnamiddag van de maand haar deuren voor makers, jonge honden en oude rotten op zoek naar nieuwe wegen in hun beroepspraktijk én publiek dat daar nieuwsgierig naar is. De laatste  editie van dit seizoen is op 2 juni.

Wat kunt u verwachten: 

Orkest de ereprijs én tgECHO zijn te gast. Beide wagen zich aan nieuw werk. Hetzij in de vorm van muziek, hetzij in de vorm van tekst

Orkest de ereprijs geeft een voorproefje op het concert dat ze binnenkort opvoeren bij ArtEZ (Ereprijs meets ArtEZ). Jonge, veelbelovende studenten van het conservatorium maken speciaal voor dit concert gloednieuwe werken. Van filmmuziek en klassieke composities tot aan hybride stukken met elektronische samples.

tgECHO is te gast samen met jonge schrijfster Lisanne van Aert (1993). Ze studeerde dit jaar af aan de opleiding writing for performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met de tekst Pussyhofen. Hierin is de jonge keizerin Sissi samen met haar babytijger weggevlucht uit haar paleis. In een obscure nachtclub flirt ze met De Dood. Hij neemt haar mee naar een dal der melaatsen, waar zij ritueel geofferd zal worden. Fragmenten uit deze tekst worden gelezen door de acteurs.

Nieuwsgierig geworden? Van 16.30 – 17.30 bent u van harte welkom in De Transformatie-Plaats op de van Oldenbarneveldtstraat 94-15. Entree is gratis.

Seizoen 18/19:

Het komende seizoen krijgen makers opnieuw de kans om te werken met orkest de ereprijs. Af en toe maken we een uitstapje naar andere disciplines. Zo zal tgECHO twee keer per jaar een lab organiseren waarbij teksten van jonge schrijvers centraal staan. En er zal een lab komen waarbij dans het speerpunt is. Met altijd met een vraagstuk van een maker als rode draad.

Het Transformatie-Lab sluit in tijd en programmering aan bij Pulse, een maandelijkse beeldende kunst tentoonstelling op locatie in een andere hoek van het Transformatie gebouw. 

Wilt u op de hoogte blijven van Het Transformatie-Lab of wilt u reserveren? Meld u aan via onderstaand formulier.