Educatieprojecten Primair Onderwijs

Lievelingsplek is de titel van het educatieproject-op-locatie voor het Primair Onderwijs. Het docententeam van De Plaats werkt tien weken lang met alle klassen van de school aan de hand van één vraag: “wat is je lievelingsplek?” Kinderen vertellen hun bijzondere verhalen over hun eigen bijzondere lievelingsplekken. Op basis van die verhalen maken de kinderen eigen theaterscènes, die aan het einde van de week uitgevoerd worden in de vorm van een theaterroute. Inderdaad, óp de lievelingsplek zélf!

Doelstelling voor de kinderen: zij leren hun eigen omgeving als inspiratiebron te gebruiken voor hun verbeelding en leren hun verbeelding met theatrale middelen om te zetten in spel en theater.

Doelstelling voor de leerkrachten: zij leren hun kinderen te begeleiden in het bedenken en maken van theaterscènes. Zij leren dit proces op te zetten, te begeleiden en tot uitvoer te brengen.

Meer informatie over dit project vind je in onze Brochure Lievelingsplek.

We kunnen het project aanbieden naar de wens en mogelijkheden van de school. Wil je graag een offerte? Neem dan contact op met Corien van der Poll, zl@theaterdeplaats.nl.

       

© Zefanja Hoogers