Muziektheaterkoor De Plaats

Het Muziektheaterkoor De Plaats verleent medewerking aan bestaande muziektheaterprojecten van De Plaats. De Plaats werkt in haar ensceneringen op projectbasis met bestaande orkesten, theatergezelschappen, dansensembles, muziekverenigingen en met koren in alle soorten en maten.
Tijdens de repetities wordt er gewerkt aan de muziektheatrale zeggingskracht van koormuziek en de ensceneringsmogelijkheden van een koor. Er komen met regelmaat theatermakers van De Plaats op bezoek voor de ontwikkeling van de theatrale kant van het zingen. De nadruk ligt op a capella koormuziek in verschillende klassieke muziekgenres: van oude muziek tot hedendaagse werken, van lichte muziek tot zangimprovisaties.

Meezingen?
De Plaats is op zoek naar enthousiaste en ervaren zangers (twee jaar koorervaring) die zin hebben in het avontuur van het samen maken van muziektheater. Die behalve op avontuurlijke wijze willen repeteren, ook met regelmaat willen meezingen en spelen in de voorstellingen van De Plaats op locatie. Als zanger teken je in op een project. Je kunt je daarna opnieuw inschrijven voor een nieuwe projectperiode. Meestal werkt het koor mee aan twee of drie projecten per jaar.
De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 19.45-22.00 in De Transformatie-Plaats. De contributie verschilt per project, maar ligt meestal rond de 75 euro. Zangers die nog niet eerder hebben meegezongen kunnen komen voorzingen. Er worden dan enkele inzingoefeningen gedaan en je hoeft niets voor te bereiden.
Heb je een vraag of heb je interesse om mee te zingen? Neem contact op middels onderstaand formulier.

 

 

 

Dirigent
Muziektheaterkoor De Plaats wordt geleid door componist/dirigent Lucas Wiegerink. Lucas studeerde compositie met het bijvak directie aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en New York. Hij dirigeerde eerder projectkoren en was drie jaar lang vaste dirigent van het schoolkoor van het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium. Zijn muziek wordt uitgevoerd op festivals in binnen- en buitenland. Voor het Kameroperahuis en de Nederlandse Reisopera schreef hij het muziektheaterwerk Being Arthur (2014) en de kameropera Ik Vertrek (2015). In seizoen 2014-2015 was hij Young Composer in the Spotlights in Musis Sacrum. Meer info op www.lucaswiegerink.com.