Een pas op de Plaats – online registraties

FLATLINE

laten we de tijd laten gaan
waarheen hij wil

en zie dan hoe weiden hun vee vinden,
wouden hun wild, luchten hun vogels
uitzichten onze ogen.

-Rutger Kopland, uit zijn gedicht ‘Tijd’.

De afgelopen maanden was het een vreemde gewaarwording: een totaal verlaten Arnhem Centraal Station. Waar normaal een zwerm aan stemmen en geluiden op je inwerkt, was het nu doodstil. Dit was ook de plek waar wij afgelopen september en oktober onze voorstelling FLATLINE speelden.

Een voorstelling waarin het publiek kennismaakte met de personages Skarlet, Will & Will en Kit en Dora. Zij gaven ons op verschillende plekken in het station een inkijkje in hun leven waarin een gebeurtenis hen dwong de tijd even stil te zetten. In de scenes beleven ze een overgang van kloktijd naar gevoelstijd, van tijd naar tijdloosheid.

Des te meer betekenis heeft deze voorstelling gekregen in de huidige crisis. Een tijd waarin we worden gedwongen stil te staan maar er ook weer meer waardering ontstaat voor de kleine dingen in het leven. Een spontane ontmoeting, een prachtig gedicht, een hechte tijd met familie. FLATLINE was ook een ode aan dit kleine geluk.

Proloog

Will en Will

Kit en Dora

Skarlet

Epiloog

Gedroomd Land

We zouden deze zomer weer gaan reizen langs Gelderse landgoederen met onze gloednieuwe voorstelling Op Koude Grond. Deze productie wordt nu verplaatst naar zomer 2021. Ondertussen kun je thuis op de bank wel nog even genieten van de registratie van Gedroomd Land. Je was er vast bij op een van de fantastische speellocaties: Huis Zypendaal, Belmonte Arboretum, Kasteel Middachten, Tuin de Lage Oorsprong of Kasteel Rosendael.

De registratie is gemaakt tijdens het eerste speelweekend bij Huis Zypendaal. Geniet weer even van de dans van De Arnhemse Meisjes in het prachtige Zypendaalse laantje en laat je nog eens meevoeren door de monoloog van actrice Fenna Schoren. Glansrijke rollen zijn verder weggelegd voor onder andere de West Arnhemsche Muziekvereeniging en Muziektheaterkoor De Plaats.