Expeditie W750

Op 12 juni 2013 heeft Wageningen 750 jaar stadsrechten. De gemeente Wageningen en de Werkgroep Wageningen 750 hebben zich ten doel gesteld om in het jubileumjaar activiteiten te organiseren en coördineren. De slotvoorstelling van het jubileumjaar is Expeditie W750. De voorstelling bestaat uit acht scènes op iconische locaties, waarbij het publiek van scène naar scène reist.

Kasgebouw Unifarm
Een stuk over nog nooit gebaande paden. En hoe je die kunt vinden. Een groep wetenschappers op zoek naar het nog niet verkende onbekende. De komkiwi. De augortel. Het koekipschaap. En verder! Over de grenzen van het bekende. De wetenschap als nieuwe religie. Verrassend, origineel, avontuurlijk. “Hoezo manipulatie? Niks manipulatie! Dat is zo’n verschrikkelijk achterhaald begrip, manipulatie! Wij scheppen!”

Regie Elly Snip
Muzikale leiding Herman Groenestein
Cast Theatergroep Lens, Koor PuntUit

Forum
Een monumentaal koorwerk over de betekenis van de wetenschap: de eeuwige zoektocht naar de meest actuele waarheid. Want wat gisteren vast en zeker leek, lijkt vandaag plots dubieus en blijkt morgen achterhaald. Ofwel: “Eén ding is zeker; niks is zeker!”

Compositie Andries van Rossem
Muzikale leiding Patrick van der Linden, Michel Berendsen
Cast Toonkunstkoor Wageningen, koperblazers

Sterflat
De zestien etages van de Sterflat zijn het enerverende podium voor zowel de leden van De Harmonie Wageningen als van de dansers. De Harmonie staat stil, maar haar muziek beweegt de dansers onophoudelijk tot in alle uithoeken van de Sterflat balkons. Een fascinerend spel van bewegende horizontale lijnen. Een choreografie van een wiskundige schoonheid. Opwindend als een echte Bond.

Arrangement Andries van Rossem
Muzikale leiding Theo Bindels
Choreografie Jacqueline Hutten
Cast Dansschool Jacqueline Hutten, De Harmonie Wageningen

Sociëteit Ceres
Verhalen over rituelen. Rituelen van toen, rituelen van nu. Het lijkt wel een vergadering van de Senaat. Of zijn het de Goden zelf die op de Olympus aan het kibbelen zijn met elkaar? Is er verschil? Menselijke en goddelijke rituelen op muziek gezet van symfonie orkest Sonante.

Regie en tekst Lise-Lott Kok
Muzikale leiding Hebe de Champeaux, Cees Mobach
Cast Acteurs van het WSTV (Wageningsche Studenten Tooneel Vereeniging ‘Pierrot et Colombine’), orkest Sonante

Kerk op de markt
Waar gewoonlijk de dominee spreekt, zit nu publiek. Aan weerszijden van het publiek de balkons met daarop de koren. Die hemels zingen. Tegenover het publiek de banken met de acteurs. Met beide voeten op de grond. Een stuk over het verlangen naar het Hogere. En hoe dat te vinden … ”Ik ben, ben ik een God in het diepst van mijn gedachten?”

Compositie Marielle Woltring
Muzikale leiding Jan Maas, Marjon van der Linden
Regie Lise-Lott Kok
Cast Acteurs van het Wagenings Werktheater en Theatergroep Toteel, Wagenings Kleinkoor, Cantatekoor

Wallepad
Een stuk in delen gezet op diverse speelplekken op en rond het Wallepad. Een toneelstuk door een droom-decor waar je als een droom doorheen loopt. Een Wageningse Midzomernachtsdroom, zeer vrij naar Shakespeare …”In de liefde is iedereen een ezel, dus daar stoot niemand zich twee keer aan! Wakker worden, we zijn begonnen!”

Regie Marjolein van de Peppel
Artistieke begeleiding Lise-Lott Kok
Cast Acteurs van toneelvereniging WDT, Balfolk muziekgroep van Madlot

Brandtrappen Silo
Op twee torenhoge brandtrappen stijgen en dalen de dansers en de acteurs op muziek van harmonieorkest De Ontzetting. Ontzettingwekkende trappengangen. Een virtuoze achtbaan als productielijn. Met een gezongen lyrische ode aan het produceren van veevoer …

Compositie Andries van Rossem
Choreografie iLL Skill Squad
Tekst en regie Edgard Geurink
Cast iLL Skill Squad, acteurs van JongerenTheaterSchool van ´t Venster, Studentenharmonieorkest De Ontzetting

Voetbalkooi
Een beweeglijk en acrobatisch bewegingsspel vol actie op de stuwende muziek van de slagwerkers. Een spel met verrassende spelregels. Wie begint? Wie neemt het over? Hoe vaak rondjes op één hand? Wie wel en wie niet op z’n kop? Een spel op het scherpst van de snede. En toch gaat het hier niet om de knikkers. Maar slechts om de lol van het bewegen.

Choreografie iLL Skill Squad
Muzikale leiding Rob van Plateringen
Cast dansers van Ill Skill Junior, Slagwerkgroep van De Harmonie Wageningen

Productie Jeanet Hacquebord