Oersoep (8+)

Ka is negen jaar en een Nieuwsgierig Neus. Haar vader is op wereldreis en haar moeder in de hemel. En wie geeft nu de antwoorden op al haar vragen?

Waarom zijn er mensen van verschillende kleuren? Waarom een man en een vrouw? Waarom is de hemel zo hoog? Waarom is het donker zo donker? Waarom is vuur heet? Waarom prikken muggen? Waarom word je verliefd? Waarom moet je dood? Waarom kan de één reizen met een koffer in zijn hand, en moet de ánder zich erin verstoppen? Wie is de Eén, en wie de Ander? Waarom kan nooit iets hetzelfde blijven? Waarom weten we niet alles? 

Vragen te over! En gelukkig, antwoorden genoeg! Oersoep duikt in de ketel vol oeroude scheppingsverhalen en tovert uit alle hoeken van de wereld grappige en betekenisvolle antwoorden tevoorschijn op de vragen van een Nieuwsgierige Neus anno nu. Oersoep wordt gespeeld door acteurs, zangers en muzikanten uit alle windstreken van de wereld. Voor iedereen van 8 tot 88 met een nieuwsgierige neus op zoek naar onverwachte antwoorden. Komt dat zien!