Prateur Arnhem

In september 2011 startte De Plaats haar nieuwe serie Prateur-voorstellingen met Prateur Arnhem: zes scheppingsverhalen geënsceneerd in het centrum van de stad Arnhem. “Een prachtige mix van theatersferen en stijlen.”

In 2012 vervolgen we onze weg met verhalen over herschepping. Verhalen tussen afbraak en opbouw geënsceneerd op twaalf locaties in het Arnhemse herscheppingsgebied bij uitstek: Rijnboog. Prateur 2012 vertelt verhalen van een stad tussen afbraak en opbouw. Muziektheater uitgevoerd door een cast van meer dan driehonderd acteurs, dansers, zangers en muzikanten.

Verhalen geënsceneerd in Rijnboog, Arnhem: verlaten parkeergarages, lege kantoorpanden, op de steigers van de Eusebius toren, in het nieuwste huis van de kunsten op een ponton in de Rijn, op de Blauwe Golven, in het Paradijs zelf, tussen de steigers van het Kenniscluster in aanbouw, achter de ramen van de Iriszorg. Verhalen over herschepping. Van een mens en van een stad. Verhalen stilgezet op het dramatische punt tussen oud en nieuw in. Een dubbele voorstelling van twee Routes: Oost en West.