Oersoep (8+)

Ka is negen jaar en een Nieuwsgierig Neus. Haar vader is op wereldreis en haar moeder in de hemel. En wie geeft nu de antwoorden op al haar vragen?

Waarom zijn er mensen van verschillende kleuren? Waarom een man en een vrouw? Waarom is de hemel zo hoog? Waarom is het donker zo donker? Waarom is vuur heet? Waarom prikken muggen? Waarom word je verliefd? Waarom moet je dood? Waarom kan de één reizen met een koffer in zijn hand, en moet de ánder zich erin verstoppen? Wie is de Eén, en wie de Ander? Waarom kan nooit iets hetzelfde blijven? Waarom weten we niet alles? 

Vragen te over! En gelukkig, antwoorden genoeg! Oersoep duikt in de ketel vol oeroude scheppingsverhalen en tovert uit alle hoeken van de wereld grappige en betekenisvolle antwoorden tevoorschijn op de vragen van een Nieuwsgierige Neus anno nu. Oersoep wordt gespeeld door acteurs, zangers en muzikanten uit alle windstreken van de wereld. Voor iedereen van 8 tot 88 met een nieuwsgierige neus op zoek naar onverwachte antwoorden. Komt dat zien!

foto-oersoep

Cast: Oersoep wordt geschreven door artistiek leider van De Plaats Albert Hoex. De regie is in handen van huisregisseur Lise-Lott Kok. Muzikale leiding: Lucas Wiegerink. Spelers en muzikanten: Mirthe Dokter, Gian de Kom, Osvaldo Gurgel Armando, Lamin Kutayeh (kora speler, Afrikaans snaarinstrument), Frans Kemna (divers slagwerk) en het muziektheaterkoor van De Plaats*

Speeldata:
donderdag 22 december 19:30 uur
vrijdag 23 december 19.30 uur
maandag 26 december 13.30 uur
dinsdag 27 december 15.30 uur en 19.30
woensdag 28 december 15.30 uur en 19.30
donderdag 29 december 15.30 uur en 19.30
vrijdag 30 december 15.30 uur en 19.30

De voorstelling wordt gespeeld in het huistheater van De Plaats, De Transformatie-Plaats. Van Oldenbarneveldtstraat 94-15, Arnhem.

De kaartjes voor Oersoep kosten € 15 (volwassenen) of € 8 (8-16 jaar, CJP)
Voor houders van een Gelrepas zijn de prijzen € 7,50 (volwassenen) of € 3 (jongeren)