ArnhemZuidst De Laar

ArnhemZuidst De Laar bestaat uit een theaterroute door De Laar Oost en De Laar West, met in totaal vijf scènes op vijf prachtige locaties waaraan in totaal circa 70 bewoners van De Laar meespelen, -zingen of rappen, – dansen of van alles een beetje tegelijk. Van muziek in een huiskamer tot gerapte gedichten in een jongerencentrum, van koorzang op het viaduct, van een huis dat omgetoverd wordt tot theater, van Westside-story-achtige taferelen tot gezongen teksten in de tuin. De Laar is van alle markten thuis!

Voorstellingen
vrijdag 9 juni 19:30 uur
zaterdag 10 juni 19:30 uur
zondag 11 juni 14:00 uur

Teatime in Wonderlaar
Een wonderlijke wereld op een grote buitenbult. Daar gebeuren gekke dingen in de bosjes. Wezens die verschijnen en verdwijnen.
Ze gaan van de hak op de tak richting een theekransje. Drinkt u ook een kopje mee?
Spelers Marian Ligtvoet, Loekie Jonker, Anne Salomé, Hermien van Roden
Muzikant Kees van der Harst (klarinet)
Artistiek begeleider Kirsten Robben
Te gast bij Con en Hermien van Roden
Een plek om van te houden
Ga mee op ontdekkingstocht met een ervaren gids door dit bijzondere hofje. U kunt op de foto met een prehistorische steen. Er woont een jongen met speciale krachten. Beslommeringen van bewoners worden bezongen door het koor Schudden voor Gebruik. En is er nou wel of geen hondje?
Spelers Huguette van der Jagt, Robbert van Dam, Jelleke Bakker, Delano Sarantoudis, Ilona Bossenbroek
Koor Schudden voor Gebruik: Hanne Visser, Suzanne Zuidema, Martine Travaille, Nicole Knaven, Lisa Groener, Anneloes Olieman, Maas van Donkelaar, Frans Moens, Luc Zwaanenburg, Paul Willemsen, Ben Schulte, Theo Yedema. Met dank aan Elke Jansen (muzikale leiding)
Artistiek begeleider Kirsten Robben
Te gast bij het hofje bij Huguette van der Jagt
It’s the spirit!
Het viaduct op de Kroonse wal; het verbindende element tussen De Laar Oost en De Laar West. Elke dag lopen of fietsen er verschillende mensen op of onder. Gospelkoor Desire bezingt deze plek.
Spelers Wendy Kruik, Kees Kruik, Angelique Schlief, Henriëtte Seine
Koor Gospelkoor Desire: Lonneke van Dijk, Brigit van 't Erve, Frances Liu, Brigit Peters, Anneke Prenen, Klaartje Visser, Jeanne Dekker, Nicolet Hoff, Yvonne Konings, Ellen Kool, Wendy Kruik, Jeannet van Maaren, Anne Ordelman, Jolanda de Wit, Geert van Beukering, Trudy Bolderman, Saïma van Dijk, Marius Schmitz, Leo van der Drift, Peter Kallenbach, Kees Kruik, Dick Peters. Dirigent: Bert Weijdema. Pianiste: Corinne Middelplaats
Artistiek begeleider Nicole Vervloed
Ik herinner me
Een man en een vrouw. Geboren in de jaren '50 en '60. Een jongerencentrum. Door hier te zijn, herinneren de man en de vrouw zich hun eigen jeugd. Een stroom van herinneringen komt op gang. Grappige, liefdevolle, verlegen, melancholieke, weemoedige, bizarre, heimweevolle, wonderlijke en herkenbare herinneringen. Wat herinneren wij ons nog van toen en wat is er anders nu. Zijn er dingen onveranderd gebleven. Een warme voorstelling vol verhalen over vroeger.
Spelers Con van Roden, Angela Cornelissen i.s.m. diverse jongeren van De Bus.
Artistiek begeleider Sabine van Boven
Te gast bij Jongerencentrum De Bus
Waarachtig afscheid
Moeder en dochter. Het afscheid van de basisschool. Een periode van herinneringen gaat aan hen voorbij. Voor beiden breekt er een nieuwe fase aan. Dochter die haar kindertijd achter zich laat en een nieuwe stap gaat zetten: de middelbare school. Spannend en onzeker, maar ook een mooie uitdaging. Moeder die haar kind weer een stuk moet loslaten; op weg naar volwassenheid. Heimwee en trots wisselen elkaar af. Ergens wil ze nog een klein meisje zijn, ergens wil ze loskomen. Ergens wil de moeder haar vasthouden, ergens wil ze haar vrij laten. Ergens in het midden vinden ze elkaar. Het afscheid is onafwendbaar.
Spelers Annette Timmer, Rosa Schellevis
Koor leden van Muziektheaterkoor De Plaats o.l.v. Lucas Wiegerink: Aranka van Someren, Hendrik van Doesburg, Eddy Melenhorst, Marloes Dingshof, Theo Lemmens
Rapper Sidney Monkau
Artistiek begeleider Sabine van Boven
Te gast bij Basisschool De Laarakker

Naast de wijkroute in De Laar is er de Theaterroute De Laar Junior. De route bestaat uit vijf scènes, gespeeld door leerlingen van Basisschool De Laarakker. De route zal dan ook vanuit deze school starten.

Voorstelling
zondag 11 juni om 11.30 uur. Er is één route van 5 scènes.

ArnhemZuidst is de serie projecten die De Plaats in de verschillende wijken van Arnhem Zuid organiseert. Na ArnhemZuidst Elden (juni 2016) en ArnhemZuidst Elderveld (november 2016) volgt in 2017 ArnhemZuidst De Laar.
Eerder organiseerde Muziektheater de Plaats vergelijkbare projecten in o.a. Geitenkamp (Kamp&Geit), Arnhem-West (WestWaarts) en Spijkerkwartier (Spijkerkwarts).