Expeditie W750

W750voorOp 12 juni 2013 heeft Wageningen 750 jaar stadsrechten. 2013 is een jubileumjaar worden voor, door en met inwoners van Wageningen. De gemeente Wageningen en de Werkgroep Wageningen 750 hebben zich ten doel gesteld om in het jubileumjaar activiteiten te organiseren en coördineren. Het centrale thema voor 2013 luidt: ‘SAMEN‘.

Voor Expeditie W750 heeft De Plaats i.s.m. het locatieteam acht speellocaties gekozen. Deze speellocaties zijn allemaal markante Wageningse “iconen”, elk op hun eigen wijze. De locaties zijn gekozen op de uitdagende en van elkaar verschillende mogelijkheden voor het ensceneren van muziektheater op locatie. De Plaats heeft in samenwerking met het artistieke team op basis van deze acht speellocaties zeventien deelnemende groepen gecast. Uitgangspunt bij de casting was de vraag: “om welke (gezamenlijke) theatrale ingrepen vraagt de locatie? ”
De voorstelling bestaat uit een verzameling van acht scènes, waarbij het publiek van scène naar scène zal reizen. Het publiek ziet elke avond zeven scènes (ieder avond speelt een van de scènes niet). De repetitieverslagen op de website zorgen voor veel voorpret. En voor het nagenieten, en bekijken van de achtste scène, zijn er de videoverslagen van de voorstellingen.

bekijk Expeditie W750 op een grotere kaart

Een overzicht van alle acht scènes (en de data waarop scènes niet spelen) vindt u hier.
bewondering
“Wat zijn er veel verschillende groepen en wat een leuke locaties.” “Zo zie je Wageningen met andere ogen. Je rijdt nooit met een bus door je eigen stad” “Dit is veel leuker dan naar de schouwburg. Het voelt net als een schoolreisje.” “Het is ook een organisatorisch wonder dat Muziektheater De Plaats uit Arnhem heeft verricht. Zeven publieksgroepen op een avond. Begeleiders zorgen dat niemand van de groep afdwaalt en alles strak op tijd begint zodra het publiek is gearriveerd.” (Stad Wageningen over de eerste week Expeditie W750)
“Hoe goed je Wageningen ook kent, Expeditie W750 verrast iedereen die mee op reis gaat.” schrijft Eric Wijnacker in De Gelderlander (Vallei) van 22 mei.
DG22mei
“Alle voorstellingen zijn speciaal voor één locatie gemaakt. En passen juist op die plek heel goed, of sterker daar horen ze”, schrijft Arnold Winkel in zijn enthousiaste recensie in De Gelderlander van zaterdag 1 juni. “Voor al deze locaties zijn korte voorstellingen bedacht, vaak met verrassende combinaties en insteken.” “Dit alles bij elkaar maakt Expeditie W750 een uniek gebeuren, dat terecht een plaatsje heeft gekregen op de kalender van Wageningen 750.”
recensievoorherhaling
“Expeditie W750 is een activiteit uit het Jubileumjaar waar nog lang met genoegen op terug gekeken zal worden. En als er ooit een herhaling komt dan is een ding zeker: heel wat Wageningers staan dan te trappelen om te gaan!” constateert de organisatie van Wageningen 750 na afloop.

Meer informatie op de projectwebsite.


[miniflickr photoset_id=72157633256704037&sortby=date-posted-asc&per_page=50]

Concept Muziektheater De Plaats
Productie Jeanet Hacquebord (P22)