kaartverkoop

Honig Junior

magazijn4sMuziektheater De Plaats uit Arnhem maakt in coproductie met jeugdtheatergezelschap Kwatta uit Nijmegen voor iedereen van 8 tot 88 jaar de voorstelling Honig Junior. Een voorstelling vol verhalen over hoe hier ooit de vermicellisoep werd gemaakt, de spaghetti ingepakt, de schroefjes van het bouillonblokjes-platdruk-apparaat bewaard en nieuwe soepsmaken uitgevonden in het laboratorium. Hoogste tijd om in deze prachtige oude fabriek verhalen te vertellen over hoe heet de soep in de toekomst gegeten gaat worden. Een voorstelling over de zoektocht naar hoe en waarom de wereld (van de soepfabriek) verandert. En wie bedenkt dat allemaal? De baas? Wij? Anderen? Iedereen? De soep?
In Honig Junior werken Nijmeegse gezelschappen mee als wereldmuziekband Kladderadatsch, het Colourful city koor, dansgezelschap IMPRO VI, acteurs van Kwatta en kunstvakstudenten van de hogeschool voor de kunsten van ArtEZ. Samen zorgen zij voor zes prachtige muziektheaterscènes die op zes plekken in de oude Honig fabriek zijn geënsceneerd. En als publiek reis je van scene naar scene, dwars door alle gaten en hoeken van de fabriek. Een unieke kans om samen met kinderen een grappige, mooie en bovenal avontuurlijke voorstelling te bezoeken! Verhalen verpakt in de avontuurlijke verpakking van prachtige muziektheater. Komt dat proeven!
De toeschouwers die Honig/Junior de eerste week bekeken zijn zeer enthousiast.

Bouillonmalerij en opslag
De bouillonblokjeshal. Een rode danszaal. Vol geheime tekens op de grond. Lijnen. Vlakken. Vierkanten. Op de tekens waar ooit de karretjes moesten rijden, dansen nu de dansers van IMPRO VI. Op de maten van de contrabas.

Concept De Plaats
Choreografie Cecile van den Berk, Inge Bisschop
Cast Danstheater IMPRO VI, Taeke Stol (contrabas)

Danstheater IMPRO VI Daphne Ariaens, Marloes Frickel, Lotte Giezen, Julia Heider, Nikki Fokker, Anniek Pacilly, Lotte Buiting, Femke Jansen, Ronja White, Johanna Knefelkamp.
Magazijn Technische Dienst
Het magazijn van de technische dienst. Een woud van stellingkasten. Elk schroefje van elk apparaat was hier te vinden. Naast de rubber ringetjes van de opslagemmers en de reservewieltjes voor de verrijdbare silo’s. Twee mannen bewaken hier de orde. Schroefjes op G6, ringetjes op K27. Zonder reservewieltjes geen soep! Toen niet, nooit niet!

Concept De Plaats in co-productie met Jeugdtheater Kwatta
Tekst en regie Josee Hussaerts
Cast Steven Stavast, Joost Dekker
Emballageplein
Het emballageplein. Hier reden karretjes af en aan om overal waar nodig lege dozen, doosjes, blikjes en pakjes de fabriek in te rijden. Die overal en nergens gevuld werden. Drukke bedoening, daar op dat plein! Waar nu nog één kar voorbij trekt, langzaam, maar zeker.

Concept De Plaats in co-productie met Jeugdtheater Kwatta
Tekst en regie Josee Hussaerts
Cast Egidius Pluym (acteur), ensemble van studenten Kunstvakopleiding Muziektheater

Ensemble van studenten Kunstvakopleiding Muziektheater Mirthe Dokter, Nike van Essen, Floor Thissen, Vivian Selman, Yanique Klein Hesselink.
Pastahal
De grootste hal van de hele fabriek: de pastazaal! Een vloer die ooit vol stond met pasta apparaten, maar nu leeg is. Een reusachtige dansvloer. Hier dansen alle pasta’s: vermicelli met elleboogjes. Spaghetti met lasagneplakken. Strikjes met penne. Lange deegwaren met korte deegwaren. Maar wie vraagt wie, en wie leidt? Een vrolijke pastadans uitgevoerd tussen de silo’s die hier ooit stonden.

Concept De Plaats
Choreografie Dansstorm Oost, Minke Tettero
Cast studenten van dans kunstvakopleiding ROC Fast Track

Studenten van dans kunstvakopleidingen ROC Anne Hendrik, Shannon Kooistra, Jetske Grutterink, Liselotte Netjes, Dani Paeper, Carlijn Verlare, Kelly van Deursen, Annabelle Katteouw, Juliet Zoeten.
SIloruimte
Twee enorme silo’s. Wat zat erin? Wat zit erin? Elke dag een emmertje vol. Een rood emmertje. Dat van hand tot hand tot hand gaat, tot het uitkomt bij de grote deuren. Die open slaan, die open gaan. Vaarwel emmertje, rood emmertje!

Concept De Plaats
Muzikale leiding Johnny Rahaket
Regie Heleen Suiker
Cast Colourful City Koor
Ans Heisen, Boy Kneepkes, Corrie Hesseling, George supusepa, Emmy van Brakel, Gerard Boeijen, Hetty Rietman, Harry Sanderink, Liesbeth Buurman, Theo Arts, Loes Prick van Wely Ton Duykers, Marianne Haarhuis, Wilfried van den Hurk, Rian van de Ven, Theo Wijers, Trui de Klein , Yvonne van der Rest, Aad van Zwet, Anne v.d. Rijt, Desiree van de Bosch, Cecile den Biggelaar, Maarten Merkus, Elly Haverkamp, Marcel van Leeuwen, Han Wintermans, Niko Raaphorst, Lieke de Koning, Paul Bosch, Lisette de Haas, Lieve Jacques, Marian Claessens , Marjon Best, Els Snoek, Thea Seuren, Hilde Klomp, Wies Hilgers, Ineke Brugman, Wilma Beek, Inge van der Heijde, Jeanne van de Berk, Jose Grootveld, Margreet Breukelman, Marleen van den Beuken, Mirjam van Hulst, Pieke Hooghof, Pitie v.d. Berg, Til Salden, Trudy van den Hurk, Vionna van den Hurk, Willy Lamers
Grondstoffen- en emballageplein
Waar eerst de voorraad trots stond te wachten, staan nu zielig alle restjes. Afgedankte silo’s, onbruikbare lopende banden, weegschalen die niet meer wegen.En daartussen, het op de stoep gezette Honig fanfare orkest. Fabriek gesloten, uit met de muziek! Maar muzikanten laten zich niet uitzetten. Gelukkig! Leve de muziek!

Concept De Plaats
Regie Annelies van Wieringen
Cast Kladderadatsch, Juul Vrijdag (actrice), Lamin Kuyateh (kora-speler)

Kladderadatsch Marieke den Biesen, Maarten van de Berg, Paul Kuijpers, Angela Koopmans, Michel Haen, Johan Gudden, Jan Gerritsen, Oliva Peeters, Bart van Dam, Harm Blanken, Hanno Krijgsman, Brendan McCarthy, Mathijs van de Sande, Chris Burki, Marc van Lieshout.

Speeldata Honig Junior
vrijdag 6 sept 19.00 uur
zaterdag 7 sept 15.00 uur (matinee)
zondag 8 sept 12.00 uur (matinee)

vrijdag 13 sept 19.00 uur
zaterdag 14 sept 15.00 uur (matinee)

vrijdag 20 sept 19.00 uur
zaterdag 21 sept 15.00 uur (matinee)
zondag 22 sept 12.00 uur (matinee)

Voorproefje
https://youtube.com/watch?v=aiObYIol1bQ

Vóór de voorstellingen van vrijdag serveren wij u in de Honigfabriek een speciale Prateur 2013 maaltijd, geheel in de sfeer van de Honigfabriek voorstellingen.

Prijzen
Honig Junior € 15,00 / € 7,50 (8 t/m 14 jaar of CJP)
Programmaboekje € 2,00
Maaltijd € 12,50 p/p

De voorstelling
De voorstelling Honig Junior bestaat uit 6 kleine voorstellinkjes op 6 bijzondere locaties.
De voorstelling start vanuit een centraal punt, de tijdelijke foyer in de Honigfabriek.
Vanuit daaruit gaat het publiek onder begeleiding van publieksbegeleiders de voorstelling bekijken.
De voorstelling duurt in totaal ca. 2 uur.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe voorstellingen? Vul het formulier in.

Prateur 2013 Nijmegen bestaat uit drie voorstellingen, naast Honig Junior zijn dat:
Honig/Oversteek
De Waar? Gebeurde Geschiedenis van Nijmegen tussen 1678 en 2113 (10+) in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de Mariënburgkapel
In de eerste week trokken de voorstellingen van Prateur 2013 al twaalfhonderd toeschouwers. Voor de hele serie zijn medio september al drieduizend kaarten verkocht.

Route naar de Honigfabriek via Google Maps