kaartverkoop

Spijkerkwarts 2012

aftrapSpijkerkwarts2012
In 2011 keert De Plaats terug in het Spijkerkwartier met Spijkerkwarts. 24 voorstellingen in 24 tijdelijke theaters, geproduceerd en gespeeld door, voor en met bewoners en ondernemers van het Spijkerkwartier.
Het Spijkerkwartier wordt het laboratorium waarin DePlaats experimenteert met nieuwe manieren van werken in sociaal-culturele projecten
Spijkerkwarts doorbreekt de grenzen tussen publiek, spelers, theatermedewerkers, producenten en financiers verkent en doorbreekt. Iedereen die meedoet kan meer dan een rol spelen. Er is plaats voor professionals, in alle disciplines, amateurs, honderden vrijwilligers en duizenden bezoekers.
4routescoordinatie2012
De voorstelling is snel uitverkocht en krijgt al na drie maanden een reprise. De 200 vrijwilligers van Spijkerkwarts ontvangen een nominatie voor de Burgemeester Drijberprijs.

Spijkerkwarts brengt ook mensen op de been die anders niet naar het theater zouden gaan. Spijkerkwarts 2011 brengt een kwart van de wijk in beweging en krijgt in 2012 een vervolg op 24 nieuwe locaties. Zo geven de voorstellingen een mooi beeld van de grote diversiteit van en in de wijk.
Met Spijkerkwarts heeft De Plaats in het Spijkerkwartier ook een co-creatie laboratorium voor cultureel ondernemerschap. Het publiek krijgt de kans nieuwe voorstellingen mogelijk te maken door theaterruimte aan te bieden en aandelen van nieuwe producties te kopen. De kaartverkoop gaat online. En voor de binding tussen spelers, begeleiders en publiek investeert De Plaats ook veel in de voorpret tijdens de voorbereiding van de voorstellingen. Al maanden van te voren delen de deelnemers hun ideeën en ervaringen op de projectwebsites.
In 2012 steunen bewoners en ondernemers Spijkerkwarts voor het eerst ook als Ontroerend Goed Aandeelhouders, met een eigen website en intensief gebruik van Twitter en andere media. Nieuw in 2012 is ook de Kinderkunstroute.
Op basis daarvan volgt een hele reeks nieuwe sociaal culturele projecten in Arnhem West en andere wijken en steden.

Productie P22