kaartverkoop

Spijkerkwarts 2013

hofhubo
Na het succes van Spijkerkwarts 2011, Spijkerkwarts 2011 reprise, Spijkerkwarts 2012 en Spijkerkwarts 2012 Kinderkunstroute werd het tijd voor iets nieuws. Spijkerkwarts 2013. Maar dan anders.
Twee jaar achter elkaar was het Spijkerkwartier het levendige decor van een prachtig sociaal artistiek kunstwerk waar vele wijkbewoners actief aan meededen en nog veel meer wijkbewoners met veel plezier naar kwamen kijken. Het Spijkerkwartier bewees zich als een springlevende sociale en kunstzinnige gemeenschap.
Direct na afloop van Spijkerkwarts 2012 maakte De Plaats bekend dat er in 2013 “geen Spijkerkwarts zoals in 2011 en 2012 zou komen …” Een jaartje rust. Of tijd om wat anders te verzinnen. Het werd het laatste. Er is wat anders verzonnen. Onder het motto “een traditie vraagt om doorzetten …” heeft De Plaats met een aantal betrokken wijkbewoners haar nieuwe plannen doorgesproken en scherp gesteld: Spijkerkwarts 2013; een kleine Spijkerkwarts.
De Plaats vormt voor deze kleine Spijkerkwarts een ensemble van vijfentwintig bewoners die met elkaar in twaalf repetities plus één zondag werken aan een voorstelling die bestaat uit een tweeluik: twee voorstellingen van elk een half uur die samen één voorstelling vormen, en die op zes avonden in juni 2013 worden uitgevoerd. Het publiek reist van deel één naar deel twee, of andersom.
De uitvoeringen zijn op 19 t/m 23 juni.

Productie Jeanet Hacquebord (P22)