De Wijk van Verschuer

pag33verschuerDe Wijk van Verschuer is een theaterroute van drie scènes van elk 15 minuten.

Het hart van de boom
Op dit plein wordt met een cast van wijkbewoners een muzikale scene gespeeld ter ere van een bijzondere gebeurtenis. Welke? Het geheim van de scene!
Spelers Erika van Gils, Daan van Gils, Marianne Brouwer, Johan Zuidema, Irene Korff, Aloys Burgers, Norma Textor
Tekst en regie Coen Wermers en Rosalinde Hauwert
Te gast bij de omwonenden van het binnenplein
Met dank aan Erna Nijenhuis, Mark Colijn, Tinus Stap, Louis Gerichhaussen, Dieter Hermann Comes

Grote binnenplein
In het midden van de Verschuerwijk ligt het grote binnenplein. Iedere voordeur kijkt er op uit. Op dit plein wordt een dans geënsceneerd. Een dans geïnspireerd op de voordeuren die open gaan, de wandelingen over het plein, de praatjes op de hoek en de deuren die weer dicht gaan. Elke dag weer. Net een dans.
Dansers eerstejaars leerlingen van het ROC Rijn IJssel dansopleiding Fast Track: Kelly Bouwman, Lin Breteler, Jaïra Brumell, Chander van Daatselaar, Milan van Ettekoven, Maxy van Kampen, Lisa van Os, Dewy Pantouw, Alinda Pleijsier, Nafayah Rotgans, Jinte Schuijren, Jelmer Tolboom, Maya Trameh
Artistieke begeleiders Minke Tettero en Dansstorm Oost

De Paperclip
Lange tijd was ouwe Arie de drijvende kracht achter de wijkvereniging van de Verschuerwijk. Maar ouwe Arie is dood en woont nu al lang en breed boven in de hemel. Dood? Had je gedacht, ouwe Arie is voor even terug in zijn clubhuis. Op zoek naar zijn herinneringen die hij heeft opgeschreven in zijn dagboek. Een voorstelling verteld aan de hand van dagboekfragmenten uit het dagboek van ouwe Arie. (De teksten uit de voorstellingen zijn gebaseerd op gesprekken met buurtbewoners)
Speler Jaap van den Top
Artistiek begeleider Albert Hoex

verschuer
Voorstellingen
Vrijdag 26 september 20.00
Zaterdag 27 september 20.00
Zondag 28 september 15.00

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe voorstellingen? Vul het formulier in.