kaartverkoop

Geboren en getogen route

Woonhuis Emmastraat 53
Een leven lang theater. Maar wanneer is het begonnen? Bij de verkleedpartijen thuis? Bij het zien van de bijzondere types die rondliepen in de Spijkerbuurt van de jaren dertig en veertig? De bezoekjes met vader aan de repetities van het Rooms Katholieke Arbeiderstoneel? Een terugblik vol verwondering. Over hoe het leven langzaam theater werd. Met het ouderlijk huis als begin- en eindpunt.
Speler Jan Verhoeven
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij Jan Verhoeven
Woonhuis Boulevard Heuvelink 187
De na-oorlogse jaren zijn de jaren van de grote bloei van de middenstand in het Spijkerkwartier. Zo bloeide ook slagerij Moolhuijzen aan de Spijkerlaan. Een slagerij met bovenhuis voor gezin met elf kinderen. En allemaal meehelpen, want het was altijd druk in de winkel! Tijd voor eten? Kan ook op het hakblok! “Ik moet vóór zessen nog 120 coteletten voor Royal klaarmaken!” Tot vader en moeder verhuisden naar de Boulevard Heuvelink. Maar het slagersbloed kruipt waar het niet heen kan….
Spelers Thea Weenink - Moolhuijzen , Jan Moolhuijzen, Erik Vos, Paulien Vos
Artistiek begeleider Albert Hoex
Filmmaker Jeanet Hacquebord
Te gast bij Thea Weenink - Moolhuijzen
Bestedelingentuin
Wat doen jullie daar?
Wij plukken bloemen uit de tuin.
Wat maken jullie ervan?
Muizengifsoep met stukjes.
Wie gaat er van eten?
Erik, omdat hij onze cola heeft gejat.
Wie mag ervan weten?
Niemand. Behalve Roos.
Niemand. Behalve Zoë.
En wie er met ons mee wil gaan, moet eerst onze test doorstaan.
Of betalen met doritochips en salsasaus.

Spelers Roos Prins, Fenna Schoren
Artistiek begeleider Hanneke de Jong
Te gast bij de omwonenden van de Bestedelingentuin
Woonhuis Spijkerstraat 120/116
De oorlogsjaren als eerste herinneringen. Het schoolbord met krijtjes als wereld. Daarna de vernielde huizen van het Spijkerkwartier van vlak na de evacuatie op het netvlies gebrand. Helpen met de wederopbouw. En daarna … tekenen! Wat anders te doen dan als een razende al die huizen te tekenen? En te tekenen. Om ze voorgoed te bewaren. Te beschermen. De schoonheid voor altijd vast te leggen. Op het eigen geboortehuis na … ”Dames en heren, welkom bij de tentoonstelling Spijkerstraat 120.”
Speler Theo Rademaker
Artistiek begeleider Albert Hoex
Filmmaker Jeanet Hacquebord
Te gast bij Egbert Bouwhuis
Voetbalveld Prins Hendrikstraat
Het Spijkerkwartier in de woelige jaren ´60 en ´70 van de vorige eeuw. De tijd van de rode ramen en de schoten op straat. Gevaarlijk? Welnee! Als je als kind voetbalde op straat had je alleen oog voor de bal, niet voor gevaar. “Niet pingelen, overspelen!” Tot er een vrouw uit de dakgoot viel, een man werd doodgeschoten, je broer een kogel tegen zijn hoofd kreeg en je ouders plotseling besloten te verhuizen. “Veel te gevaarlijk, dat Spijkerkwartier!” En jij mee moest. Tot je groot genoeg was om terug te komen, en je eigen kinderen te laten opgroeien in datzelfde Spijkerkwartier …
Speler Rob Wickerhoff, Bas Caldenhoven
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij Joke Terpsma en de bewoners van de Prins Hendrikstraat

Naar Spijkerkwarts 2014

Spijkerkwarts maaltijden