kaartverkoop

Route Kwarts

De Gruijter
Loopt u even mee?
Langs één van de markantste gebouwen van het Spijkerkwartier.
Maar loopt u wel even door?
Want achter die façade schuilt een drama.
Opgesloten in een muffe kist met hooi … noemt u dat Koninklijk?
Een alternatieve stadswandeling, die net even anders loopt.
Want dit verhaal verdient een vorstelijk bestaan, vindt u niet?

Spelers Esther Peek, Sonja Dietz
Artistiek begeleider Hanneke de Jong
Te gast bij de bewoners van het wooncomplex De Gruijter
Garage Rutten
Tussen het grove gereedschap waar wordt gewerkt aan kapotte auto’s, die wel of niet meer te repareren zijn, speelt zich het niet-materiële leven af: relaties die wel of niet meer te repareren zijn. Vreugde en verdriet, een lach en een traan: het ligt dicht bij elkaar, hoort bij elkaar als dag en nacht, als man en vrouw, als haat en liefde.
Spelers Projectkoor VOLVER o.l.v. dirigent en gitarist Gerard Schoren, Anna van Eldijk, Ellen Bollen-Weide, Frits Feldbrugge, Gaby Hutjes, Gert van Harten, Guus Berkhout, Imeke Schuurmans–ten Ham, Ingrid Esbeukman, Jacqueline Kips, Johanna Voorn, Jozefien Haagen, Karin Fennes, Loes Kelder, Margaret Dalman, Marianne Loendersloot, Marijke van der Veeken, Monique te Wierik, Nanke Klein Wassink, Paul Hoyer, Petra Boerboom, Renée van Doorn, Thera Koppenol, Ton van de Hanenberg, Tos Polak, Wietze Landman, Wilko van Loon; Orkest Anneke Frankenberg (contrabas), Vera Groen (percussie), Jan Martens (tres), Juan Carlos Allende (percussie), Arjan Lelivelt (trompet), Rob Weterings (fluit)
Artistiek begeleider Hester Macrander
Te gast bij Willem Rutten
Woonhuis Emmastraat 45A
Stel je voor: je bent voor het eerst alleen thuis en je ouders hebben beloofd pas heel laat thuis te komen.
Ga je dan saai op de bank een filmpje kijken, óf geef je stiekem een feestje? Dat kan toch wel? Tuurlijk kan dat! Gewoon lekker klein houden: een paar gezellige meiden, geen harde muziek, geen drank, geen chips. Gewoon een klein keurig feestje. Niks aan de hand, toch?
Spelers Marleen Lever, Puck Groot, Fenne Krekelberg, Nina Staamer
Artistiek begeleider Nicole Vervloed
Te gast bij Karin van den Berg en Mark Geerts
Garage Dullertstraat
Harrie sleutelt met veel liefde aan zijn old-timers, drinkt op vaste tijden zijn kopje koffie, stoft elke dag zijn orgel af en speelt elke dag hetzelfde melodietje. Hij mist iets. Maar hij weet niet wat. Dan duikt er plotseling een dansend koppel op in zijn garage. Ze bezingen de liefde. Ze brengen het hart in beweging. Kan Harrie deze passie aan?
Spelers Monica Wolfers, Michaël Janga, Henk Lasschuit
Artistiek begeleiders Nicole Vervloed en Dansstorm Oost
Te gast bij Bart en Susanne Tonino
De Watertuin
In de weelderige tuin van de zieke Jonkheer Pabst hebben hij en zuster Betsy elke dag een afspraak op de Brug Tussen Hier En Daar. Om zijn "Gedachte van De Dag" te noteren voor het boek dat hij aan het schrijven is en te musiceren met de eenpersoons hofkapel.
Spelers Bart Ooms, Judith Stolker, Foukje Broer
Artistiek begeleider Jacques Riebeek
Te gast bij omwonenden van De Watertuin
Woonhuis Boulevard Heuvelink 173
Broer en Zus zijn in een huis, héél mooi huis … van wie is dat huis? “Ssstt ..! Wat hoor ik?” “Ga jij of ga ik ..?” “ga jij maar dit keer.” Een dwangmatige kijk op het gezegde “van je familie … moet je het hebben.”
Spelers Door Krekelberg, Alwin Nieuwenstein
Artistiek begeleider Marielle Woltring
Te gast bij Wim en Tineke Lely
(reprise uit 2011)

Naar Spijkerkwarts 2014

Spijkerkwarts maaltijden