kaartverkoop

Route Burg

Een nieuw verhaal
In het hart van de stad staat de Martinikerk. De kerk werd in de vijftiende eeuw gebouwd en is sindsdien meer malen geteisterd door de natuur én door de mens. Maar nu lijkt het statige gebouw zijn rust te hebben gevonden. Vanuit die stilte ontstaat iets nieuws. Een koor, een ensemble dansers, orgelklanken én de grootsheid van de kerk vormen samen een nieuw verhaal. Een verhaal om te onthouden.
Koor Projectkoor 777 o.l.v. dirigent Wilbert Berendsen: Ada Witjes, Annemieke Slokker, Annette Oorthuys, Ben Wanders, Christina de Jager - Eijgenhuijsen, Elisabeth Keijzer, Elsbeth Janssens - Besselink, Hein Berends, Gerda Borghardt, Hermien Hoogkamp - Hiddink, Jan van Raalten, Jenny van Bokhorst-Lambers Heerspink, Leny Verkaik, Marijke Liet, Marijke Vermeulen, Sietske Lycklama a Nijeholt, Tineke Eelkema
Dansers dansers van Dance Skills: Andrea Wesselink, Daphne Backer, Hanske Brouwer, Marlijn Kerklaan - Ten Berge, Nadieh Wolf, Nilan Kuiper, Prisca Lans, Kjeld Loozen, Wesley Weijman
Choreografie en regie Noura Rezgui
Te gast bij Martinikerk

deze scène speelt donderdag 17 september niet
Annegien en Coby
Toen de straten nog zandpaden waren en winkels dun gezaaid kwamen de koopmannen van heinde en ver om hun handel op de markt in Doesburg te verkopen. Zij lieten zich overzetten door het veer. Onder hen waren ook muzikanten die zorgden voor het nodige vertier. Na een dag onderhandelen en spelen op de markt werden de kelen gesmeerd met bier in de kroeg aan de Veerpoortdijk.
Sommigen van hen dolen er nog steeds rond. Dit zorgt voor mooie muzikale verhalen.
Spelers Pieter van der Sloot, Gerard Kreeft, Arvid Ehlert (hobo)
Tekst en regie Nelleke Verweij
Te gast bij Pieter Sloot

deze scène speelt donderdag 10 september niet
Zij aan Zij
Judith woont samen met haar vader in een prachtig huis. Zij is student, hij huisman. Zij hebben het te gek daar. Zij kunnen er verstoppertje spelen, het huis heeft vrij uitzicht en vader kan ongestoord de huiskamer doen trillen met zijn eigen rockband! Maar waar is de moeder van Judith? In een verrassende muzikale rondleiding kijken vader en dochter terug.
Spelers Tineke Beekman, band Bengnl: Ben Koefering (slag/solo gitaar), Martin Jansen (drums/percussie), Gerard de Meij (semi en electric bas)
Tekst en regie Nicole Vervloed
Te gast bij Jan en Greetje van Amstel

deze scène speelt vrijdag 11 september niet
Een appèl op je smaak
De tijd is rijp. Klaar om te oogsten.
Plukken, plukken, plukken, dag in dag uit.
De strijd om het ritme wordt gestreden.
De bas verstoort de rust van de boomgaard. Of niet?
Over smaak valt te twisten.
Zangeres Tenar van Kooten Niekerk
Dansers dansers van DansJeFit o.l.v. docent Yentl Ram
Lisa Vissers, Eva den Heyer, Mawa Fofana, Roos van Dalen
Choreografie Lex te Dorsthorst
Te gast bij de beheerders van de boomgaard

deze scène speelt zaterdag 12 september niet
De droom van elke vrouw
Winkelen met je moeder! Dat betekent vooral eindeloos in winkels hangen, omdat je moeder zo nodig moet kletsen met iedereen die zij tegenkomt. En dan ook nog overhemden kopen voor je vader in de kledingwinkel voor mannen! Marieke staat al lang boven, maar haar moeder is nergens meer te bekennen. Tijdens het wachten valt haar oog op een prachtig pak. Dat zou haar ideale man kunnen dragen. Zij gaat een pashokje in... Dan komt er een andere dame boven. Ook zij droomt over de ware en begint de tango te dansen met een … paspop? Als de moeder eindelijk boven komt, is niets meer wat het lijkt.
Spelers Amber van der Zouw, Yvonne Jacobs, Claudia van Bree, Jeroen Langerak
Tekst en regie Nicole Vervloed
Te gast bij Only for men

deze scène speelt zaterdag 19 september niet
Het laatste tikken
Johan, een vader van drie kinderen, gaat kleiner wonen. Lieke uit zijn eerste huwelijk, Anne uit zijn tweede huwelijk en Job uit zijn laatste huwelijk zijn uitgenodigd bij hem te komen en wat spullen uit te zoeken die hij toch kwijt moet. Scherpe opmerkingen, verwijten, oude koeien en verse steken onder water maken het huis voller en voller.
Spelers Jan Ravenstijn, Yolanda Goppel, Theo Krijnsen, Dinie Jansen
Tekst Tineke Beishuizen
Regie Lise-Lott Kok
Te gast bij Wim Slijkhuis

deze scène speelt vrijdag 18 september niet