kaartverkoop

Route Does

Expeditie Doesburg 777, locatie/groep 06. Voor altijd samen
Al jaren loopt ze door de straten met hordes toeristen achter zich aan: de stadsgids van Doesburg. Vraag het haar en ze weet het. Op een dag als ze alweer rondloopt met een groep en alle wetenswaardigheden voor de zoveelste keer oplepelt, klinkt er muziek, een lied over de liefde. Het raakt haar. Dan ziet ze de twee bomen op het Van Brakellhofje, ze laat alle Doesburgse feiten voor wat ze zijn en vertelt een oeroud liefdesverhaal.
Actrice Mieke Wijnakker
Koor Doesburgse Smartlappers o.l.v. dirigent Margreet Ente
Gonny Blom, Harry Bouman, Lies Brunsveld, Alie Coenraadts, Jan Piet Davids, Annie Derks, Marian van Dillen, Frieda Dilweg, Anja de Graaf, Marleen Grobbink, Jaap Groot, Jan van Hagen, Dinie Hermans, Corrie Hermans, Herman Hermans, Reina Hermans, Jeanette Hofenk, Ria Hück, Wout van der Jagt, Marie Janka, Anton Jansen, Elsbeth Janssens-Besselink, Floor Kalsbeek, Geert Kalsbeek, Wilma Karman, Fien Kelderman, Riet Keurentjes, Marijke Klawer, Ies van der Kleij, Marijke de Kler, Marjo Koenen, Annie Liet, Anne-Mieke Luykx, Joep Luykx, Suus Mastrobattista, Rina Meurkes, Yvonne Musch, Gijs Neplenbroek, Joke Nikkels, Janny Oordt, Leny Poot, Anne-Mieke Reerink, Jaap Scheltes, Marian Scheltes, Mien Smeltink, Ank Soutendam, Alie Tollenaar, Trudis Visser, Riek Vlemingh, Bep Vredevoogd, Jan Weeda, Hennie Weeda, Nel Wieggers, Mientje Wieggers
Combo Marcel Hahné accordeonist, Fekko Huisman contrabas, Henk Luiten accordeonist, Ludo Rothuizen accordeonist, Henk Jan Wormgoor slagwerk
Tekst en regie Nelleke Verweij
Te gast bij de bewoners van het Van Brakellhofje

deze scène speelt vrijdag 18 september niet
Hildegard’s universum
Hildegard von Bingen, ‘Sibille van de Rijn’, visionaire, filosofe, componiste en abdis. In het Arsenaal, dat voorheen als nonnenklooster diende, treedt zij in vierstemmig samenspel in contact met de mystiek van de twaalfde eeuw. Niet volgens de taal, niet volgens de rede, maar volgens de klank van haar eigen wonderbaarlijke universum.
Spelers Mieke Dado, De Flagantendrie: Marijke de Kler, Klasina Wind-Kuipers, Annet in’t Wout, Henk Boogman
Regie Hanneke de Jong
Te gast bij Het Arsenaal

deze scène speelt vrijdag 11 september niet
G13Het wonder van de huid
Eeltige en zachte delen. Het rijke palet aan geuren die op te snuiven zijn. De littekens die we met ons meedragen. De onwillekeurige rillingen na de eerste zwemles. De handen van je vader, de wangen van je moeder. Als ik je aanraak, voel ik dan mij of voel ik dan jou? Een ode aan de huid.
Spelers Gigi Laméris, Alie Boerboom
Tekst en regie Rik Luijmes
Te gast bij Reni Peters
Expeditie Doesburg 777, locatie/groep 13.
deze scène speelt donderdag 17 september niet
Een tuin als een sprookje
Op de veranda wordt verse thee geschonken. In het prieeltje schrijft een dame van stand prachtige poëzie. Achter in de tuin weerklinkt een gouden stem. Op deze paradijselijke plek kan het leven alleen maar goed zijn. Of is er toch iets wat de idylle kan verstoren?
Spelers Edith Weetink, Machteld den Besten, Albert Meeuwissen
Tekst en regie Rik Luijmes
Te gast bij Machteld en Piet den Besten

deze scène speelt zaterdag 12 september niet
Made in Doesburg
Het begon met dakramen. Dakraam na dakraam. Ontelbaar. En nog steeds worden ze gemaakt, die dakramen. En nog steeds op dezelfde plek, door dezelfde man. Maar ondertussen zijn er even ontelbare andere machines gekomen die even ontelbare andere producten maken. Hoe van het een het ander kwam. Een verhaal over een bedrijf dat nooit stil staat. “Op het gemak, maar wel doorwerken!”
(scène gebaseerd op de verhalen van werknemers van Ubbink)
Spelers Daan Remmers, werknemers van Ubbink
Tekst en regie Albert Hoex
Te gast bij Ubbink

deze scène speelt zaterdag 19 september niet
All the single ladies
Toen Doesburg in 1237 stadsrechten kreeg, stond een deel van het stadhuis al op de huidige plaats. Een paar eeuwen later kwam de trouwzaal erbij, en sindsdien hebben hier vele Doesburgers elkaar het jawoord gegeven. Vier jonge meiden gaan stiekem deze zaal in, om alvast in de stemming te komen. De volgende dag zal één van hen daar getrouwd worden. Maar als dit toekomstig bruidje de klassieke trouwzaal ziet, slaat de twijfel toe: Wil zij het wel zo ‘traditioneel’? Is trouwen überhaupt iets voor haar? Dan worden ze betrapt en komt goede raad uit een onverwachte hoek.
Spelers Bode Henk van der Horst, NewHope: Dewy Siwabessy, Dayanyhra Sinay, Laura Usmany, Jonelle Langenbach (zangeressen), Dylan Sinay (gitarist)
Tekst en regie Nicole Vervloed
Te gast bij Gemeente Doesburg

deze scène speelt donderdag 10 september niet