Vrij genoeg

Jongeren uit Arnhem verdiepen zich onder leiding van theatermaker Floris Rijsdam in de geschiedenis van hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ze spreken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Vrij genoeg. Deze voorstelling speelt in het kader van Theater Na de Dam.

Leeftijdsadvies: 10+

Regie Floris Rijsdam
Spel Juul, Armel, David, Daantje, Linde, Jona, Cécile, Hanne, Juul, Roman, Youri en Casper
Zang Leden van koor Ekklesia de Zijp

Wanneer
Vrijdag 3 mei 19.00 en 21.00 uur
Zaterdag 4 mei 19.00 en 21.00 uur

Waar
De voorstelling speelt in de kapel van het voormalige St. Elisabeth Gasthuis, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog diende als toevluchtsoord voor gewonde soldaten.
Adres: Zwarteweg 25, 6812 BA Arnhem

Prijzen
De toegangsbewijzen voor Vrij genoeg zijn gratis. Deze kun je reserveren via onderstaande link. Het is mogelijk op de speellocatie een vrijwillige bijdrage te geven waarmee je bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van dit project.  

Tiende editie Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Er spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen en nu. Kijk voor het hele programma van Theater Na de Dam, locatie en kaartverkoop op theaternadedam.nl.